צמח האלוורה הוא צמח הגדל במקומות רבים בעולם. זהו אחד הצמחים הנפוצים ביותר ברפואה ובגינון, אך גם עבור מוצרי קוסמטיקה ומוצרי טיפוח.

אחת הסיבות לכך שאלוורה כל כך פופולארית היא כי יש לה תכולת מים גבוהה מאוד, מה שהופך אותה מתאימה ללחות העור, ויכולתה לסייע בטיפול במספר מצבי עור בשל נוגדי החמצון הייחודיים לה. זהו צמח גידול שנתי.

באוסטרליה, אלוורה רשומה כיום כ"אסור לאכול". הצמח משמש רופאים איורוודיים כתרופה טבעית מזה שנים רבות. עם זאת, היתרונות של השימוש בו נודעו רק לאחרונה.

עם זאת, שיטת מיצוי החומרים הפעילים מאלוורה נמצאה יעילה (קראו בנושא באתר הרבלייף) ; עם תמציות המכילות מספר רכיבים כולל אלואין (המרכיב העיקרי של אלואין), טאנין וחומצה אורסולית – האחרון אחראי למאות כימיקלים שונים ותרכובות קשורות.

אלוורה, הוא הצמח האידיאלי לאנשים עם תנאי עור קלים או בינוניים. זה יכול לשמש גם עבור כל כך הרבה יישומים אחרים, ולכן הוא נקרא לעתים קרובות צמח לכל מטרה.

יתרונות שימוש בצמח אלווורה

השימוש במוצר אלוורה הרבלייף כתרופה לריפוי פצעים התגלה לראשונה על ידי המצרים הקדמונים. הוא שימש כטיפול מקומי וגם לריפוי זיהומים. כמה אוניברסיטאות אפילו החלו להשתמש בו כמרכיב במזון שלהם – מיץ האלוורה. הסיבה הנפוצה ביותר לשימוש בצמח האלוורה היא טיפול בבעיות עור שונות. הצמח לא רק יעיל בריפוי בעיות ומחלות עור שונות אלא גם יכול לרפא פצעים ופצעים אחרים. יתרונות השימוש בצמח האלוורה: מלבד ריפוי פצעים, ניתן להשתמש בצמח לריפוי בעיות עור שונות. צמח האלוורה הוא גם תרופה מצוינת לזיהומים פטרייתיים של העור כמו כף רגל, גזזת וגרד של אתלט. אבל זה יכול לשמש רק כטיפול מקומי או בשילוב עם תרופות אחרות. לצמח האלוורה יש אנטי אייגין טבעי.